Compte amb la moda de Facebook

Ja fa algun temps que segueixo a Juan Macias, el promotor d’un e-commerce de joguines que comparteix en el seu blog moltes de les seves experiencies amb el seu negoci.

Aquesta setmana ha publicat un article titulat “10 raons per les que Facebook no funciona”. La reflexió que fa és que Facebook no està ni molt menys orientat a empreses de comerç electrònic. La xarxa social més coneguda i utilitzada no està pensada per a vendre i per molts usuaris que tingui, es fa molt difícil aconseguir el que en Marketing Digital se’n diuen conversions (primer aconseguir clicks per entrar a la web de comerç electrònic, i després, i tant o més important, que els clients comprin).

Aquest article confirma amb cruesa que l’aprofitament de les xarxes socials per a objectius de negoci és molt complexa, i potser, el cas de Facebook ho és especialment. Són molt poques les empreses que han aconseguit impulsar campanyes a Facebook amb èxit, – una d’elles podria ser la marca de calçat Munich, per exemple-, i per tant potser per a moltes empreses, per més usuaris que tingui la xarxa de Zuckerberg, cal enfocar els esforços en d’altres especialitats del màrqueting on-line, com el SEO o el SEM o en cas de voler invertir en Marketing Social, obrir-se de mires a d’altres xarxes socials.