EcomRetail Show 2011, una fira centrada en el comerç electrònic


Encara amb una activitat molt incipient a iCONSULTiC, vaig assistir a l’EcommRetail Show 2011 a la Fira de Barcelona. Com que no vaig anar a l’edició de l’any anterior, no la puc comparar, però com a primera experiència me’n vaig emportar, en general, una bona impressió.

L’Open Source i el Marketing On-Line, el que més em va cridar l’atenció.

La fira estava dividida en 9 àrees temàtiques diferents, no tant per la organització dels expositors, si no per les ponències que s’organitzaven en 5 auditoris que funcionaven en paral·lel. Aquestes ponències varen ser el principal atractiu de la fira, i em varen semblar especialment interessants les de Joomla i Magento, com a eines de desenvolupament web i comerç electrònic de codi obert respectivament. També vaig seguir alguna ponència de Marketing On-line (on es donava ja com a definitiva l’abolició de la diferència entre el màrqueting on-line i off-line per englobar-ho tot en polítiques de comunicació) i especialment la ponència d’analítica Web de la Gemma Muñoz que va ser molt seguida i ens desgranava els secrets de la medició dels esforços en màrqueting i polítiques en les Xarxes Socials.

Pel que fa als expositors, era interessant veure que hi havia empreses de tot tipus, curiosament amb molta presència de les operadores logístiques i d’algunes històriques empreses de hosting que també s’han apuntat al terme de moda del ‘Cloud Computing’. Em vaig mirar amb més interès els desenvolupadors amb eines Open Source, els desenvolupadors de solucions ERP amb mòduls de comerç electrònic i també les empreses de comunicació integral.

El ‘poadcast’ de les ponències a la web de l’EcommRetail.

Com que només vaig ser un dia a la fira i ja em vaig perdre ponències interessants (algunes d’elles van estar a punt de morir d’èxit, ja que la gent s’acumulava fins i tot fora dels auditoris), serà interessant veure els vídeos que es varen gravar de totes elles. En David López, responsable de màrqueting de la fira m’ha confirmat per correu electrònic que les gravacions es penjaran a l’apartat de vídeos de la seva web:

http://www.ecommretail.com/website/videos-destacados.html

De moment per anar fent boca es poden veure els de l’any passat. En principi, aquí és on hi penjaran també les ponències d’aquest any.