El canvi en el paradigma del Marketing, i si anéssim més enllà …

He descobert per la xarxa aquest vídeo que de manera molt gràfica i entenedora parla del canvi de paradigma que estem vivint en relació amb el màrqueting:

 

Sens dubte el canvi és explícit, però la meva reflexió va una mica més enllà ja que mica en mica es poden anar descobrint petites però múltiples iniciatives relacionades amb el consum responsable, l’economia del bé comú, la promoció de veritables productes ecològics i de proximitat, i la valoració de la responsabilitat social de les empreses. Si tal com ens diuen els “gurús” del màrqueting digital, realment som els consumidors els que anem adquirint el poder de transmissió del missatge mitjançant les xarxes socials, perquè no comencen a exercir aquest poder? Potser així, es pot començar a posar grans de sorra per canviar la tendència, i enlloc d’afavorir quatre multinacionals mundials (o a 10 com ens mostra una infografia que publica el web www.businessinsider.com),

 

10 Empreses controlen un gran percentatge dels grans bens de consum que comprem

No n’hi ha prou amb detectar el canvi de paradigma del marketing. Les Pimes, que cada vegada són més conscients de treballar amb valors socials apart de valors econòmics, poden trobar el seu camí si saben transmetre aquests valors a través del nou màrqueting per intentar que el canvi de paradigma sigui també social.Un bon exemple d’aquesta nova forma de fer les coses es la cooperativa energètica somenergia (www.somenergia.coop) que són molt actius amb el seu compte a twitter (@somenergia) transmetent amb passió i convicció tot allò que fan. És curiosa la relació entre el número de socis de la cooperativa, cap a 8500, i el número de seguidors de twitter, quasi 9000!!!

Aquesta és una oportunitat que no podem deixar passar ni les petites i mitjanes empreses, ni els mateixos consumidors, que com ensenya el vídeo som part essencial de l’engranatge.