Vendre per internet no és fàcil

He llegit un post del blog de Juan Macias on parla de les dificultats de vendre per internet. Aquest consultor de comerç electrònic i propietari d’una botiga de joguines on-line que s’està reinventant contínuament, exposa molt sovint les seves experències i va penjar un article titulat “Vender por internet no va a solucionar la crisis, dejad de mentir…” Aquest article dóna peu a considerar molt seriosament l’assesorament abans d’invertir encara que siguin 300€ en una botigueta on-line per provar, perquè els 300€ molt probablement seran diners llançats a les escombraries.

Web de venda de fruita i verdures

La meva principal activitat aquests mesos es endinsar-me a dins de projectes molt esperançadors per poder fer negoci per internet, però que com molt bé diu l’article, no tenen en compte l’inici de tota activitat empresarial que és un bon pla de negoci. En molts casos la primera reunió és una gerra d’aigua freda per al que moltes vegades ni tant sols ha contractat els meus serveis. Vendre per internet requereix molta més feina del que molta gent que “té una gran idea” es pensa.

Així, en les primeres preses de contacte amb clients que volen portar una activitat a la xarxa, la meva pregunta sempre és …..

– No vull saber si tens textos, fotos o vídeos, vull que m’expliquis el teu model de negoci, i llavors, si vols, ja parlarem de com serà la teva web…. a més a més, segur que serà molt diferent de com ens la imaginem avui de quan anem per fer-la després d’unes setmanes de treball.

Normalment la cara de sorpresa i l’estupefacció del meu potencial client és considerable, però només amb qui ho entén puc començar a parlar de copilotar un projecte.